Budgetbeheer

Met Budgetbeheer brengt u orde en rust in uw financiële situatie. Uw inkomen, eventuele toeslagen en kinderbijslag komen binnen op een gereserveerde bankrekening. Daarvan betalen wij uw vaste lasten: huur/hypotheek, TV/internet/telefoon, zorg, verzekeringen, gas/elektra en water. Daarnaast stuurt u al uw overige rekeningen naar ons en worden deze betaald van dezelfde bankrekening. Ook reserveren wij geld voor kosten die u onverwacht, eenmalig of enkele keren per jaar moet betalen.

Elke week krijgt u een vooraf overeengekomen bedrag op uw eigen bankrekening voor uw wekelijkse uitgaven. Doel van budgetbeheer is om schulden te voorkomen of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden.

Budgetbeheer is meestal tijdelijk. Het stopt zodra u uw geldzaken weer op orde heeft. Budgetbeheer kan ook blijvend zijn. Bijvoorbeeld voor mensen die hun inkomsten en uitgaven niet zelf kunnen beheren.

Wat kost Budgetbeheer?
Budgetbeheer kost geld. Maar vergeleken met rood staan, schulden en onverwachte bijkomende kosten, kost het u een heleboel minder.

Als het UWV of uw gemeente dit product bij Care for Money inkoopt, betaalt u niets. In sommige gevallen vergoedt de bijzondere bijstand de kosten.